Over ons

Hoe lossen we het kunststof afvalprobleem in de  wereld op? Door slim samen te werken, te recyclen en hergebruiken. HVC Groep, Midwaste en Omrin maken het samen waar!

Op Ecopark De Wierde in Heerenveen hebben we een moderne kunststoffabriek gebouwd, de KunststofSorteerInstallatie (KSI). Ons doel is het scheiden van afvalstoffen, in het bijzonder kunststoffen, en het vermarkten van daarbij vrijkomende afval- en grondstofstromen.

In de Kunststofsorteerinstallatie (KSI) op Ecopark De Wierde in Heerenveen sorteren we plastic, metalen zoals blikjes en drinkpakken (PMD) met high tech machines verder in verschillende soorten. In de video zie je hoe dat in z'n werk gaat:

Naast alle machines is ook de mens nog een onmisbare schakel in het sorteren van plastics. Neem een kijkje in de sorteercabine van de KSI:

De Fryske Vlogger vlogt voor de KSI
In november 2018 nam de Fryske Vlogger een kijkje in de nog splinternieuwe KSI. Hij neemt de kijker op zijn eigen manier mee door de KSI:

Werken bij de KSI?
Ga dan naar de pagina Werken bij de KSI

Impuls voor circulaire economie
De gewenste circulaire economie krijgt door de KSI ten aanzien van recycling van kunststof een extra impuls, omdat er geen schaarse materialen zoals olie hoeven worden ingezet om nieuwe kunststoffen te produceren.

Volgens prognoses zal de hoeveelheid te sorteren kunststof verpakkingsafval de komende jaren sterk toenemen. Gelukkig komen er ook steeds meer nieuwe toepassingen om deze materialen uit gesorteerde stromen direct terug te nemen en in nieuwe producten in te zetten. De KSI vormt hiertussen de verbindende schakel in de circulaire economie. Een economie waar we allen baat bij hebben.